Informasjon om barnehagen

Nyvoll barnehage SA ble bygget i 2002 som en privat barnehage med andelskapital og drives fortsatt etter dette prinsippet. Det betyr at foreldre som takker ja til en barnehageplass, blir medeiere i barnehagen og betaler en andel ved oppstart for sitt/sine barn.

I 2019 ble barnehagen bygget ut med en ekstra avdeling og et nytt administrasjonsbygg. Det var en etterlengtet endring som har gitt oss bedre driftsrammer. 

Vi har nå 4 avdelinger og fra 65 til 70 barn i barnehagen. Avdelingene har navn etter dikt fra Inger Hagerup: "Frøet", "Lille persille", "Jonsokkoll", "Så rart".

Inger Hagerup er en norsk dikter som har gitt mange festlige og aktuelle dikt for barn. Hennes dikt brukes jevnlig i vår barnehage og diktene pryder alle inngangspartier i form av skilt. 

Høsten 2023 endrer vi gruppestrukturene våre til at alle avdelinger har barn i alderen 1-6 år. Vi har gjort et grundig forarbeid og faglig forankret denne endringen. Les mer om det i vår årsplan. Gruppestørrelsene kan variere, men er alltid innenfor bemannings- og pedagognorm. Pr i dag har vi 16 barn på hver avdeling. 

Vi har 19 fast ansatte og det jobber 2 barnehagelærere og 2 assistenter/fagarbeidere på hver avdeling. I tillegg har vi 70 % stilling på kjøkken og 1 fast ansatt på topp. God grunnbemanning og gode faglige ressurser gjør at vi sjelden bruker vikarer og vi har et stabilt lavt sykefravær. Foreldre og barn møter trygge kjente voksne hver dag. 

Vår pedagogiske plattform har fokus på trygt og lærerikt miljø for barna. Ansatte har fokus på å styrke sin faglige kompetanse og legger stor vekt på relasjonsorientert tilnærming til hvert enkelt barn.